×

Consells per preparar la teva carmanyola saludable

Temps de lectura 1 min.

D'entre tots els objectius que ens proposem quan arriba gener, molts tenen a veure amb la salut i els bons hàbits alimentaris. Menjar fora de casa pot suposar, moltes vegades, quelcom poc econòmic i no saludable. No obstant això, l'alternativa de les carmanyoles pot resultar una solució senzilla i molt nutritiva, a més d'una opció saludable. Però, com preparar-les? Què és millor cuinar?

Avui us presentem idees, pautes i consells que t'ajudaran a elaborar carmanyoles nutritives i variades.

Abans de res, per a saber quina ració de cada aliment has d'incorporar en el teu tupper, t'aconsellem seguir les pautes del plat Harvard. Recorda: la meitat del plat han de ser verdures i fruites, un quart proteïnes (vegetals o animals) i un altre quatre hidrats de carboni, evitant els refinats com l'arròs i el pa blanc i intentant triar els integrals.

Igual que a casa, és important triar el què l'organisme necessita en cada estació: menús més lleugers per als mesos càlids i plats més calents per als mesos freds. D'altra banda, aprofitar les fruites, verdures i hortalisses de temporada és un altre dels punts clau a l'hora de planificar els teus menús setmanals.

El color

És important incloure productes que amb diferents tonalitats. No només et resultarà més atractiu, sinó que també t'asseguraràs d'incorporar aliments amb una gran varietat de nutrients i beneficis. Sabies que els aliments acolorits són rics en fitonutrients? Uns potents antioxidants presents sobretot en fruites i verdures.

Les salses

Crear tu mateix la salsa a base de productes tan nutritius com el iogurt, pot ser una opció molt saludable. Et recomanem afegir espècies perquè puguis acompanyar els teus plats d'una forma saludable i molt saborosa.

Nous sabors

Atreveix-te a innovar introduint aliments propis d'altres cultures. Incloure espècies com el curri, el comí, la soja o el gingebre pot ajudar-te a substituir l'excés de sal en la teva carmanyola.

Textures

Jugar amb les textures és una altra manera de fer més apetitosa la teva carmanyola. Utilitzar flocs de civada integral en lloc de pa ratllat en aquelles elaboracions que siguin arrebossades ajudarà a afegir un toc cruixent als teus plats d'una forma més saludable.

A l'hora de fer la compra, és important que evitis els aliments processats i tenir en compte que avui dia comptem amb molts aliments i alternatives saludables que ens ajudaran a mantenir una dieta equilibrada. I recorda que sempre tens una farmàcia a prop per a ajudar-te i aconsellar-te en la teva alimentació.

Preu